Araç Kiralarken Bilmeniz Gerekenler

trip-kibris-rent-acarAraç Kiralama Koşulları

  • Adınıza düzenlenmiş geçerli bir sürüş ehliyeti.
  • KKTC’ye girişte kullandığınız pasaport veya giriş belgenizin yanınızda olması
  • Tüm araç gurupları için 25 yaşınızdan gün almış olmanız gereklidir.
  • Öğrencilere araç kiralanmaz.

Kiralama esnasında yukarıdaki ön şartlara uymanız halinde aracı teslim alabilirsiniz.

Kapora (Ön ödeme)

Websitemiz veya telefon ile yapılan rezervasyonların kesinlik kazanması için Garanti Bankası veya İş Bankası hesaplarımızdan birine toplam ücretin ön ödemesi olarak %30′u oranında, kapora talep edilir.

Oto Kiralama Fiyatlarına dahil olan hizmet ve ürünler

Kıbrıs’ta araç kiralama fiyat koşulları

Sitede gördüğünüz tüm fiyatlara aşağıdaki hizmet ve ürünler dahildir;

  1. Muafiyetli Kaza Sigortasından Yararlandırma Teminatı
  2. Tüm fiyatlara Muafiyetli Kaza Sigortası (CDW) dahildir. Muafiyetli Kaza Sigortası çarpışma halindeki hasarları kapsar. Sigorta şartlarının yerine getirilmesi halinde, çarpışma sonucu oluşan hasarın, 350 TL’lik kısmı müşteriye ait olmak üzere, hasarı tazmin eder. Bu sigorta çarpışma halinde olmayan (park yeri, lastik cam far) hasarları kapsamaz.
  3. Sınırsız kilometre kullanımı.
  4. KDV.

DİKKAT !!

Aşağıdaki hallerde Sigortadan Yararlandırma Teminatı geçersiz olacak ve oluşacak zarar sigorta kapsam dışında kalacaktır;

  • Aracın kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması,
  • Araç arıza yaparsa kasko öder mi ? Tüm kasko şirketleri araçlarda oluşan mekanik arızaları karşılamamaktadır. Ancak kullanımdan kaynaklanmayan arızalar şirketimizin sorumluluğundadır. Müşterimizin hizmetine sunmuş olduğumuz araçta çıkabilecek bir arızada ofisimizle irtibat kurması gerekmektedir.
  • Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması (aracın yüksek motor harareti ile kullanılması, kötü yol şartları veya patlak lastik üzerinde yürünmesi ve benzeri diğer durumlar),
  • Aracın döşemesinde meydana gelecek yanık ve lekeler,
  • Aracın trafik kuralları dışında kullanılması (yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer ihlaller),
  • Aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması,
  • Araçta taşınan bir yükün hasara veya kazaya sebep olması,
  • Aracın dikkatsiz ve tedbir alınmaksızın kullanılması (yağışlı havalarda yol şartlarına göre hız ayarlamasının yapılmaması, öndeki aracın en az emniyet mesafesinden takip edilmemesi ve benzeri diğer kullanımlar),
  • Meydana gelmiş bir kazanın veya çalınma durumunun anında müşteriye verilecek olan irtibat telefonlarına bildirilmemesi, aracın kaza yerinde terk edilmesi (doktor raporu ile saptanmış engelleyici bir durum olması durumu hariç),
  • Meydana gelen bir kazada ilgili makamlardan 24 saat içerisinde gerekli raporların (trafik ve alkol raporu) alınmaması, - Aracın çalınması durumunda orijinal anahtarının teslim edilememesi.
  • Onay alınmaksızın ve kira süresinin bitmesine rağmen aracın teslim edilmemesi,
  • Kira sözleşmesinde belirtilen süre dışında meydana gelen kaza ve hasarlar,
  • Herhangi bir kazada sürücünün %100 kusurlu olduğu durumlar,
  • Aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması,
  • Lastik, cam veya farda hasar meydana gelen hasarlar Muafiyetli Kaza Sigortası içerisine dahil değildir. Bu sigorta ayrıca satın alınabilir.
  • 3. şahıslara verilen hasardan doğacak maddi tazminat tutarları, mecburi mali mesuliyet sigortası teminatı kapsamında teminat altındadır. Teminat sınırları dışında kalan tutarlar için müşteri kendisi sorumludur.

Ek kurallar;

  • Kiralayanın yazılı izni olmaksızın araçlar KKTC sınırları dışına çıkarılamaz.
  • Araçların geriye tesliminde 2 saate kadar olan geçikmelerde ek ücret alınmamaktadır. 2 saati geçen gecikmeler 1 tam gün olarak hesaplanmakta ve gün farkı tahsil edilmektedir.
  • Trafik yasalarına uyulmamasından doğacak her türlü sorumluluk ve maddi ceza kiracıya aittir. Araçların yasa dışı durum ve kullanımlarda resmi veya yerel makamlar tarafından tutulması nedeni ile geçecek zaman, sözleşme süresi içerisinde kabul edilir.
  • Sözleşme bitiş tarihinden önceki araç dönüşlerinde, sözleşme üzerinden ödenen vergi (KDV) ve sigorta bedelleri nedeniyle, ödenen ücret geri iade edilmez.

Araç kiralama fiyatlarına hariç olan hizmet ve ürünler.

- Tam Kaza Sigortası (Top Cover CDW)

Kaza durumunda, 350 TL’ lik kiracı sorumluluğunu ortadan kaldıracağı gibi, çarpışmaya bağlı olmadan meydana gelen 350 TL .’ye kadar olan hasarları (park yeri, lastik -cam- far hasarları vb) müşteri beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır. 12 TL /gün ödenerek bu sigorta satın alınabilir.

- Lastik Cam Far Sigortası (LCF)

Aracın camları ve lastiklerinde bir hasar olması risklerini kapsar.Günlük 5 TL/gün ödeyerek bu sigortayı satın alabilirsiniz.

- Bireysel Kaza Sigortası (BKS)

Araç içerisindeki yolcuların tedavi masraflarını limitler dahilinde öder. Kaza ve kişi başına 500 TL tedavi giderleri, 10.000 TL ölüm ve kalıcı sakatlık teminatı içerir. Günlük 7 TL/gün ödeyerek bu sigortayı satın alabilirsiniz.

- Hırsızlık Sigortası

Aracın çalınması ile sigortanın ödemeyi yapması arasında geçen sürede doğan “iş kaybı tazminatını” teminat altına alır. Günlük 7 TL/gün ödeyerek bu sigortayı satın alabilirsiniz.

- Üçüncü Şahıs Sorumluluk Sigortası

Araçla 3.şahıslara verilen maddi zararlar zorunlu trafik sigortası ile belirlenmiş limitler dahilinde teminat altındadır. Bu limiti kaza başına 100.000 TL’ye kadar çıkartabilirsiniz. Günlük 10 TL/gün ödeyerek bu sigortayı satın alabilirsiniz.

- Yakıt

Akaryakıt fiyatlarımıza dahil değildir, kiralama başlangıcında kontratta belirtilen seviyede teslim edilen yakıt kiralama sonunda aynı seviyede teslim alınır. Eksik veya boş depo benzin ile iade edilen araçlarda, yakıt farkı, hizmet ücreti ile birlikte alınır.

Araçlarımızda benzin deposu ikaz ışığı yanmayacak şekilde bir miktar yakıt ile müşterilere teslim edilir, Ercan havalimanı çıkışında ilk 1.km’de benzin istasyonu bulunmaktadır, geç vakitte adamıza gelecek müşterilerimiz için bilgileri dahilinde araça yakıt eklenir ve toplam ücrete eklenerek talep edilir. Dönüşte aracı bize teslim ederken içinde bulunan benzinin iadesi yapılmaz.

- İlave Sürücü

Ehliyetin gösterilmesi ve kiralama ön şartlarına uyması halinde ( depozit ön şartı hariç ) bir kontrata 2 sürücü herhangi bir ücret talep edilmeksizin yazılabilir, 2. sürücüden sonraki her bir sürücü için 5 TL/gün tutarında bir ücret talep edilir.

- Bebek ve Çocuk Koltuğu

Araçlara bebek ve çocuk koltuğu ücretsiz olarak sağlanabilmektedir. Rezervasyonunuz esnasında belirtmeniz halinde rezervasyon sorumlularımız size bilgi vereceklerdir.

- Kira Kontratında Değişiklik Talepleri

Kiralama fiyatı ve verilen rezervasyon onayı başlangıçta anlaşılmış olan koşullara göre verilmiştir. Bu koşullarda talep edilebilecek bir değişikliği operasyonel olarak karşılayabilmenin mümkün olmadığı durumlarda ( aracın rezervasyonunun olması, bakım kilometresinin gelmesi vb.) bu talep karşılanamayabilir. Değişiklik talebi kabul edilmiş olsa dahi bu durum başta belirlenen fiyat hesaplamasını değiştireceği için ek bir ücret talep edilebilir veya erken dönüşlerde iade yapılamayabilir. Aşağıdaki koşullardan herhangi birisinde meydana gelebilecek bir değişiklik kiralama şartlarını değiştirebilir. Kiralama süresinin uzatılması talebi, ilk uzatmada telefon ile alınır ve ücreti mail order ile tahsil edilirek onaylanır. Daha sonraki uzatma taleplerinde ise aracın ofislerimizden birisine getirilip kontrol ettirilmesi gerekmektedir.

  • Dönüş tarihinin ve saatinin değiştirilmesi (uzatma/erken dönme)
  • Dönüş istasyonunun değişikliği
  • Araç grubu değişikliği
  • Kontrata ilave sürücü eklenmesi talebi
  • Saat Farkı

Kiralama süresi 24 saattir. Her bir saatlik geç teslim için günlük kiralama bedelinin %20’si kadar bir tutar talep edilebilir. Araç tesliminde onay alınmaksızın yaşanan gecikmeler Sigortadan Yararlandırma Teminatının ( Tam veya Muafiyetli Kaza Sigortası ) devre dışı kalmasına yol açabileceği gibi ilave saat farkı ücretinin de doğmasına sebep olabilecektir.

- Diğer Operasyonel Ekstralar

Yolculuğunuz esnasında ihtiyaç olabileceğini düşündüğünüz hizmetleri rezervasyon sorumlularımıza iletmeniz halinde fiyat ve uygunluk durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

- Rezervasyon Şartları

İnternet sitemiz aracılığıyla yapmış olduğunuz rezervasyonlar aşağıdaki şartlar ile geçerlidir:
Yapmış olduğunuz rezervasyon koşullarının değiştirilmesi talebi halinde ( dönüş tarihinin önce veya sonraya alınması, dönüş istasyonunun değişmesi, araç grubunun değiştirilmesi, kontrata ilave sürücü eklenmesi talebi ) talep karşılanamayacağı gibi, karşılanması halinde de ek bir ücret talep edilmesi veya kiralama bedelinde bir indirim yapılamaması durumu ortaya çıkabilir.

Sitemizde görmüş olduğunuz tüm fiyatlara Muafiyetli Kaza Sigortası, KDV ve sınırsız kilometre kullanımı dahildir. Diğer ek hizmet ihtiyaçlarınız için “Fiyat Koşulları”’nı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Rezervasyon yoğunluğu olan dönemlerde araç kiralama bedelinin tamamı veya bir kısmı rezervasyon esnasında “mail order” veya “hesaba havale” yöntemlerinden birisi ile talep edilebilir. Rezervasyonun aracın teslim gün ve saatine 48 saat veya daha kısa bir süre kala iptal edilmek istenmesi halinde bir günlük kira bedelinden az olmamak kaydıyla toplam kiralama bedelinin %30′u “araç rezervasyon bedeli” olarak tahsil edilir ve geri kalan tutar iade edilir.

Kiralama esnasında kira kontratı imzalatılacaktır.

Sık yapılan bir uygulama olmamasına rağmen yapmış olduğunuz rezervasyondaki seçilen araç marka ve modeli eşdeğer bir araç ile değiştirilebilir.

Yolculuklarınızda bir sorun ile karşılaşılmaması için tüm tedbirler alınmış olmasına rağmen olası bir ihtiyaç halinde size bildirilecek olan irtibat telefonlarını arayınız.

Kesin rezervasyon yaptırmanızı takiben rezervasyon departmanımız tarafından aranacak veya bir mesaj alacaksınız. Ödemenizi, kredi kartınızdan “mail order” veya “hesaba havale” ile rezervasyon aşamasında veya aracı teslim alırken kredi kartı ile veya nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Kiralama bedelinin şirketiniz tarafına faturanlamasını istiyorsanız Fatura bilgilerinizi bize ulaştırmanız halinde, muhasebe departmanımız konuyla ilgili şirketinizin ilgili kişileriyle temasa geçecektir.

Sitemizden yapmış olduğunuz rezervasyonlar “Araç Kiralayabilme Şartları”, “Fiyat Koşulları” ve “Site Kullanım Şartları”nın tarafınızdan okunup kabul edilmesi halinde geçerlidir.

trip-rent-a-car-kibris-arac-kiralama

kıbrıs araç kiralama

kıbrıs araç kiralayın

kıbrıs rent a car

kıbrıs oto kiralama

kıbrısta oto kiralama

ercan kıbrıs

ercan havalimanı

kıbrısta ucuz araba kiralama

girne oto kiralama

girne araç kiralama

lefkoşa

magosa

mağusa rent a car

kıbrıs kiralık oto

kktc araç kiralama

kktc oto kiralama

kıbrıs kiralık araba

kktc kiralık araba

en iyi

en ucuz

uygun fiyat

kıbrıs kiralık araba ücretleri

KKTC'nin en ideal ve en güvenilir kurumsal araç kiralama firması.

2019 ve 2022 model araçlarımızın kiralama ücretlerine bakmadan geçmeyin.

Kıbrıs rent a car firmasıyız. En ucuz fiyatlar bizde!

Kıbrıs araç kiralama servisi konusunda 2019 - 2022 model arabalarımızla en kaliteli hizmeti vermekten gurur duyuyoruz.

Arabanızı Kıbrıs 'ta Ercan Havaalanında ücretsiz teslim edelim.

kıbrıs rent a car